Werkwijze

Lees hier meer over de werkwijze voor Particulieren

Stap 1

Inventarisatie van wensen

Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek bij u thuis bespreken we uw wensen en bekijken we uw tuin. Zo nodig meet ik uw tuin op. Ter inspiratie laat ik u diverse voorbeelden zien van tuinontwerpen en beplantingsmogelijkheden. We bekijken welke elementen in uw huidige tuin ook in het nieuwe ontwerp passen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie boom of aan materialen die we kunnen hergebruiken. Vervolgens ga ik aan de slag met het tuinontwerp en het beplantingsplan.

Stap 2

Tuinontwerp

Op basis van uw wensen, zonligging en omgeving maak ik verschillende schetsen. Deze bespreken we tijdens een volgende afspraak. Vervolgens werk ik het tuinontwerp uit. Dit is een met de hand gemaakte tekening op schaal. U ontvangt daarnaast een toelichting, een aantal werktekeningen met de diverse maatgevingen en een advies voor materialen.

Stap 3

Beplantingsplan

Een beplantingsplan is een plattegrond van het tuinontwerp dat gedetailleerd de locaties weergeeft van de planten, struiken en/of bomen. Daarbij hoort een lijst met de plantennamen (zowel de Nederlandse als de Latijnse), bloeitijd, kleur en aantallen. Dit plan is het resultaat van uw wensen en van de omgevingsfactoren. Denk hierbij aan de grondsoort, wind, zon en schaduw.
Bij het beplantingsplan hoort ook een beknopt onderhoudsplan met snoeiaanwijzingen en seizoensgebonden werkzaamheden.

Stap 4

Realisatie

Het tuinontwerp en beplantingsplan vormen de basis voor de realisatie van uw nieuwe tuin.
U kunt zelf met het ontwerp aan de slag. Natuurlijk kunt u de uitvoering ook gedeeltelijk of geheel aan een hovenier uitbesteden. In de keuze van uw hovenier bent u uiteraard vrij. Desgewenst kan ik ook de realisatie voor u begeleiden.

Tuinadvies op maat

Heeft u vragen over onderhoud van de beplanting? Wilt u advies over een gedeelte van de tuin? Over nieuwe beplanting in de borders? Of over de inrichting van uw tuin, zoals een tuinhuis, veranda of verlichting in de tuin?
Maak dan nu een afspraak voor een advies op maat.